Rubarba

iunie 20, 2012

 rubarba planta

Doriti o racorire intensa pentru zilele toride si in acelasi timp o detoxifiere ?

In acest caz apelati la rubarba, planta cunoscuta in lumea terapeuticii naturiste cat si a gastronomiei pentru coada frunzelor sale. Frunzele sunt toxice pentru organism deoarece contin acid oxalic in cantitati mari, in schimb cozile lor sunt renumite pentru gustul acrisor, deoarece exceleaza in continutul de vitamina C. Rubarba este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, zinc si vitamine, efectele sale benefice fiind multiple. Este tonica, diuretica, astringenta, antibacteriana, antiinflamatoare, anticonvulsiva, antihemoragica, chair si antiasmatica. Regleaza disfunctiile biliare si constipatia, vindeca bolile stomacului si efectul sau detoxifiant curata ficatul, deasemenea scade colesterolul.

Petiolul plantei permite utilizarea sa in stare proaspata, in salate sau la garnisirea aperitivelor, cat si la acrirea ciorbelor. Poate fi preparat sub forma de compoturi si gemuri sau creme, cat si folosit la mancarurile pe baza de legume si carne. Vestit este pentru gustul special ce-l confera placintelor si tartelor.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente