RAW GENERATION EXPO, EDITIA A 7-A, BUCURESTI 2014 – INTERVIU LIGIA POP

May 14, 2014

O duminica frumoasa de mai, mai exact 11 mai 2014, cand pasii mei au strabatut standurile expozitiei crud vegetariene, aflata la a 7-a editie, in capitala, expozitie initiata si organizata in Romania de cuplul Ligia si Raoul Pop, ca eveniment dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural.

poster RAW GENARATION FOOD EXPO ed. a7-a Bucuresti, 11 mai 2014

M-am desfatat printre exponatele naturale, datatoare de viata, de la ingrediente si preparate raw food, la aparatura moderna de bucatarie, care sa permita procesarea cat mai rapida si mai naturala a preparatelor, aparatura de cosmetica si masaj, materiale promotionale care sa incurajeze protejarea naturii, a nasterii naturale, carti de vizita si mostre ale unor fermieri si producatori de produse naturale crud vegetariene si bineinteles… cartile Ligiei. Am reusit sa-i rapesc acestei iubitoare de viata cateva minute, timp in care mi-a raspuns catorva intrebari, raspunsuri care sper sa va determine sa cautati tot mai multe evenimente de acest gen.

Iata interviul:

Ne aflam la cea de-a saptea editie a raw generation food, avand-o alaturi de noi pe d-na Ligia Pop, fondatoarea acestui eveniment.

Mirela Carmen Tomescu: Sunteti un marcant simbol al generatiei crud vegetariene din Romania. Ati putea, sa descrieti in cateva cuvinte, pentru site-ul www.mancamsanatos.ro, aportul dumneavoastra in domeniu ?

Ligia Pop: In primul rand va multumesc ca ati venit la aceasta editie si referitor la intrebare, cartile mele, in acest domeniu, informatiile pe care le transmitem prin intermediul site-ului www.ligiapop.com si toate evenimentele pe care incercam sa le organizam cat mai bine in Romania, speram, pentru binele tuturor.

M.C.T: De ce credeti ca este o necesitate acerba ca societatea sa se orienteze spre o alimentatie crud vegetariana?

L.P.: Daca ne uitam la generatiile contemporane si la generatiile din trecut, constatam ca toata lumea a imbatranit asa cum a imbatranit, nu comentam, dar faptul ca sunt atatea boli in lumea de astazi, atat de multa durere si prea multa suferinta, trebuie sa facem niste schimbari, acum cand se mai poate. Putem face schimbarile si cand suntem tineri, dar si cand suntem mai inaintati in varsta, fiindca putem imbatrani sanatos si putem imbatrani gratios, adica sa ne mentinem tonusul sau tineretea pierduta, sau sa ne recapatam tineretea, si aceasta se poate realiza atat prin alimentatie, cat si printr-un stil de viata sanatos, per ansamblu, adica minte, trup si suflet, sanatoase.

M.C.T.:Cum poate un individ activ sa-si insuseasca o astfel de alimentatie?

L.P.: Nu este dificil. Pasii marunti sunt cei mai siguri si cei mai indicati in cazul acesta.Se poate incepe cu-n procent cat mai mare de cruditati. Tendinta nu este de a determina oamenii sa treaca spre o alimentatie 100% raw, ci sa-i determine sa aduca cruditatile in viata lor si sa inlocuiasca dulciurile si produsele de panificatie din comert, cu dulciurile sanatoase, sau sa manance mai multe legume, mai multe frunze, mai multe cruditati, dar sub forma acestor retete, pe care le gasiti pe site-ul meu, retete care sunt normale, adica nu mancam salata toata ziua, sau doar morcovi. Sunt retete complexe, extraordinare, care sunt pe gustul tuturor.

M.C.T: Asa este, stiu multe dintre ele. Care sunt tendintele actuale in domeniu, sau mai bine spus, ce trebuie sa intreprindem pentru a largi aria adeptilor unui astfel de domeniu ?

L.P.: Cred ca evenimente mai multe sunt necesare, in Romania, in mai multe orase ale tarii. In Bucuresti, asa cum a fost pana acum, vin oameni din toata tara, ar trebui ca nu doar noi sa sustinem astfel de evenimente ci sa fim mai multi care sa le promoveze, sa facem un front comun si atunci vom incerca sa schimbam putin lumea, prin evenimente, prin demonstratii, diverse ateliere de genul acesta.

M.C.T.: Legat de ce ati spus acum, cum ati simtit pulsul evenimetului de astazi, fata de celelalte anterioare ?

L.P.: A fost foarte aglomerat, foarte intens si foarte plin de viata evenimetul.

M.T.C.: Deci, e de bine !

L.P.: De bine, da, si ne indreptam spre si mai bine, ne-am simtit minunat cu totii, am venit toti cu bucurie, cu o largime a sufeltului si din discutiile pe care le-am avut, am dedus ca oamenii au fost incantati de tot ce au gasit aici.

M.C.T.: Pentru ca s-au simtit mai aproape de natura, cred ca este esential sa intelegem rolul naturii in viata noastra, cum s-o protejam, cum s-o ajutam, pentru ca la randul ei sa ne ajute natura pe noi. Va multumim, ne-a facut mare placere si sa auzim de bine !

L.P.: Multumim, la fel.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente