PRUNELE

septembrie 12, 2012

pruna in prun

Doriti sa va fortifiati sistemul nervos ?

Consumati cat mai des prune, fructele tonice ce  stimuleaza sistemul nervos prin continutul ridicat in potasiu, care inlatura starile de oboseala si nervozitate. Continutul ridicat de zaharuri (fructoza si levuloza) le recomanda ca energizant, stimulent al sistemului muscular. Aportul crescut de vitamine (A, B1, B2 si C), normalizeaza apetitul, scade riscul anemiei si creste imunitatea organismului. Numeroasele elemente esentiale continute de prune, precum calciul, fosforul, magneziul,  fierul si acizii organici imbunatatesc functionarea ficatului si a pancreasului. Continutul bogat al prunelor in celuloza si mucilagiu regleaza tranzitul intestinal, detoxifica organismul, fiind recomandate si ca remediu impotriva intoxicatiilor alimentare. Prunele au proprietati diuretice, elimina apa din tesuturi, combatand celulita, regland debitul urinar, combatand, de asemenea, afectiuniule renale si biliare. Totodata, au si  proprietati antiinflamatoare, ameliorand starile febrile si durerile reumatice.

In bucatarie, prunele au intrebuintari nenumarate prin toate soiurile, brumarii, renglote, albe sau vinete, pregatite sub forma de dulceturi, compoturi, tarte, prajituri, dar si imbogataind carnurile. Pentru a profita din plin de toti nutrientii din compozitia prunelor, este indicat ca acestea sa se consume cat mai crude, pe stomacul gol, in cantitati ce tin cont de toleranta gastrica a fiecaruia.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente