PORTOCALA

noiembrie 8, 2012

portocale in pom

Vreti sa va incetiniti procesul de imbatranire?

Consumati din belsug portocale, fructe bogate in acizi esentiali, cu rol important in regenararea celulara, vestite pentru continutulul ridicat de vitamina C, vitamina ce  combate actiunea radicalilor liberi. Portocalele sunt esentiale pentru asigurarea unui sistem imunitar sanatos, ajutand la cresterea longevitatii, avand calitati curative in bolile copilariei, in cazurile febrile, in indigestie, ajutand buna functionare a tubului digestiv, in special a colonului. Prin continutul de vitamina B6, portocalele ajuta la producerea hemoglobinei, iar magneziul din compozitia lor regleaza presiunea sanguina. Studiile moderne au arata ca in coaja portocalelor exista flavone polimetoxilate care scad cu eficienta colesterolul nociv al organismului uman. Fibrele din portocale tin sub control glucoza din sange, protejand impotriva diabetului.Este de admirat efectul cojilor de portocala asupra mediului inconjurator, protejand impotriva poluarii apelor de factorii industriali nocivi

In bucatarie portocala este folosita in salate de fructe, crème pentru prajituri, sosuri pentru carnuri, dar beneficiile nutrientilor integrali continuti de portcoale se obtin prin cosumul acestora ca atare, in stare cruda.

felii de portocala

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente