Piersicile

iulie 30, 2012

piersici in piersic

Doriti un remediu sanatos impotriva oboselii ?

Unul dintre cele mai eficiente este consumul de piersici. Racoritoare si zemoase, cu un continut de apa de 88% si cu doar 44 de calorii la suta de grame, pline de vitamine si minerale, sunt recomandate in zilele toride ale verii pentru energizare, mentinerea echilibrului nervos si intarirea imunitatii. Pentru cei alergici la puful de pe suprafata lor exista o alternativa fara puf si anume nectarinele. Continutul de potasiu cu care sunt inzestrate piersicile ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la buna functionare a sistemului nervos.Un rol important al piersicilor este cel de impiedicare a formarii tesuturilor maligne, fiind bogate in vitaminele A si C, puternici antioxidanti. Datorita proprietatilor de hidratare, sunt indicate in industria cosmetica pentru revigorarea calitatilor pielii.De asemenea sprijina buna functionare a vezicii urinare si sunt un bun diuretic, evitand inflamarea rinichilor si formarea pietrelor. Continutului de fier, alunga anemia iar bogatia mineralelor si vitaminelor le recomanda in reglarea functiilor hepatice si intestinale, fiind un bun remediu impotriva constipatiei. Pentru ca sunt usor digerabile, stimuleaza glandele digestive. Indicatiile terapeutice se extind in guta si reumatism. Din multitudinea de fructe, piersicile detin suprematia in concentratia de fructoza , protejand astfel pancreasul.

Pentru iubitorii acestor fructe, recomandam utilizarea la maximum in retete culinare, fara fierberea lor, astfel incat organismul uman sa absoarba toti nutrientii.

.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente