Piept de pui cu smochine

mai 9, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

INGREDIENTE

  • 3 bucati de piept de pui, cca 750 gr
  • 16 smochine proaspete
  • ½ pachet de unt
  • 4 linguri de miere de albine
  • o crenguta de cimbru
  • sare, dupa gust

PREPARARE

Se spala pieptul de pui si se cresteaza in doua, se sareaza dupa gust si se aseaza int-un vas termorezistent.

ingrediente piept de pui cu smochine

Se spala smochinele cu apa rece, se cresteaza varfurile lor, in cruce, cu un cutit bine ascutit si se aseaza in fiecare cate putin cimbru, apoi se amplaseaza in vas, printre bucatile de pui. Untul se taie cubulete, jumatate din cantitate se topeste pe foc si se amesteca cu mierea, apoi se toarna peste pui si smochine, celelelte cubulete asezandu-se in vas sporadic.

ingrediente pui cu smochine

Se introduce totul la cuptor, la 200 de grade, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la 100 grade, pana se patrunde puiul. Se serveste fierbinte, in sosul care se formeaza, dulce si aromat.

reteta pui la cuptor cu smochine

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *