Patrunjelul

iunie 19, 2012

frunze de patrunjel

Aveti probleme de metabolizare a proteinelor si a grasimilor ?

 

E suficient sa va imbogatiti dieta cu patrunjel. Patrunjelul imbunatateste digestia proteinelor si a grasimilor prevenind indigestiile si balonarile. Continutul bogat in complexul de vitamine B, vitaminele A, K si E, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila, si histidina, aminoacid care opreste dezvoltarea tumorilor, recomanda patrunjelul in echilibrarea si stimularea energiei organelor imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizarea nutrientilor. Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocalele si varza, iar o legatura din frunzele sale contine mai multe proteine decat doua  oua si mai mult fier decat spanacul. Contine mai mult bor si fluor decat oricare alt aliment, conferind o dantura si osatura puternice. Vitamina B12 continuta in patrunjel ajuta la formarea hematiilor si la o crestere normala a celulelor prevenind bolile degenerative. Patrunjelul are actiune antitumorala, trateaza anemia si  guta. Important este ca stimuleaza procesul de ardere a grasimilor  si ajuta mecanismele de aparare a organismului prin suprimarea de bacterii daunatoare. Confera elasticitate vaselor sanguine si regleaza nivelul estrogenului din organism, iata de ce specialistii in nutritie recomanda utilizarea zilnica a acestei plante miraculoase.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente