iulie 16, 2012
Va doriti o detoxifiere puternica a organismului, cat si o crestere a imunitatii in orice anotimp ?
Consumati mere din belsug, fructe ce prezinta soiuri de vara, toamna si iarna, fiind cel mai frecvent cultivate in zonele temperate. Bogate in acid malic, care stimuleaza digestia si fibre care regleaza tranzitul intestinal, merele sunt vedete in curele de detoxifiere, sucul proaspat al acestora avand proprietati diuretice si depurative, fiind si un stimulator al activitatii musculare, un remarcabil energizant. Bogate in vitamine (A, B1,B6,B12 si C), merele combat starile depresive, astenia si starile de raceala din orgamism, marind rezistenta acestuia, imunitatea. Procentul de potasiu continut de mere, le recomanda ca factor protector al vaselor sanguine si ca sustinator al aparatului cardiovascular, combatand cu success ateroscleroza si infarctul. Toatodata asigura pastrarea tensiunii arteriale in limite normale. Pectina din mere ajuta pe cei ce le consuma cu regularitate sa inlature colesterolul. Valoarea energetica a merelor este scazuta la suta de grame, elimninand riscul de obezitate si de diabet. Continutul de saruri minerale din mere le recomanda ca stimulator al activitatii enzimelor si al arderilor din organism.
Variatiile culinare pe baza de mere sunt nenumarate, fiind consumate cu placere ca aperitiv, desert, salate, ceaiuri, compoturi, otet si supa crema. Studiile moderne de nutritie recomanda consumul lor neasociate cu alte ingrediente, intrucat fructele se digera primele, iar in combinatie, produc fermentatie si o digestie greoaie. Ca aliment de baza ce asigura longevitatea, nutritionistii indeamna ca merele sa fie consumate in stare cruda, pentru a beneficia la maxim de calitatile lor.