august 11, 2012
Doriti sa preveniti si sa combateti anemia ?
Iata o metoda usoara si anume sporirea consumului de mazare. Aceasta este bogata in fier, cat si in magneziu si vitamina B6, care ajuta asimilarea fierului in organism. De asemenea contine potasiu, care regleaza tensiunea arteriala si alaturi de magneziu ajuta inima si previn bolile cardiovasculare, reduc colesterolul, vitaminele si flavonoidele continute de mazare impiedicand oxidarea acestuia si a trigliceridelor, reducand masiv riscul aparitiei aterosclerozi, a ischemiei cardiace si a infarctului. Sursa bogata de vitamina K, mazarea protejeaza impotriva osteoporozei, iar vitamina B6 ajuta fixarea calciului in oase, fortificandu-le. Continutul de vitamine A si C, puternici antioxidanti, recomanda mazarea ca aliment anticancerigen. Mazarea contine o proteina, in curs de cercetare, prin care medicii tin sub control presiune sanguina si spera sa poata reduce drastic, la limite normale tensiunea arteriala. Mazarea este indicata si ca adjuvant in bolile renale, ca reglator al glicemiei, in preventia si tratarea diabetului. Fibrele si polizaharidele continute de mazare au rolul de a favoriza tranzitul intestinal. Fiind un aliment bogat in vitamine din complexul B si minerale ca magneziu si seleniu, usor digerabil, este recomandat in prevenirea si refacerea starilor de oboseala, imbunatatind capacitatea de efort fizic.
Specialitatile culinare pe baza de mazare sunt variate, recomandandu-se in special cea cruda, dar si cea congelata isi pastreaza calitatile daca este congelata imediat dupa culegere si curatare.
de cand am un ghiveci in bucaatrie cu busuioc, pun in toate mancarurile. e singurul care a rezistat dintre verdeturi. Pup si Week-end placut!@DiaMar-bucataria galbena multumesc de invitatie, vin cu drag. O seara frumoasa!@maria mihalache ai dreptate, pastele sunt si bune si rapide cand esti in pana de ce sa mai gatesti. O duminica frumoasa!