iunie 21, 2012
Sunteti interesati de mentinerea constanta a nivelului glucozei din sange ?
Consumati cu incredere gulii. Cu putine calorii si 0% colesterol, aceasta leguma din familia cruciferelor este indicata in curele de slabire, metabolizeaza proteinele si acizii grasi prin continutul de vitamina B6 contribuind totodata si la fabricarea globulelor rosii. Este un bun antioxidant prin continutul bogat in vitamina C si contribuie la absorbtia fierului in organism. Importanta sursa de fosfor, consumul de gulii contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a gingiilor. Acest crucifer mai contine potasiu, magneziu si calciu, este indicat in buna functionare a sistemului imunitar.
Se recomanda cu succes in infectii virale si bronsite, calmeaza tusea si previne anghina.
Gulia se consuma atat in stare cruda cat si gatita.
Cura cu suc de gulii combate contractiile musculare, poate preveni cancerul pulmonar si impiedica declinul cognitiv la persoanele in varsta. Sucul de gulii se recomanda si copiilor in crestere, fiind un excelent tonic si mineralizant.