GRAPEFRUITUL

noiembrie 28, 2012

 

grapefruit in copac

Aveti nevoie de un protector impotriva radicalilor liberi, a eruptiilor cutanate si a ciupercilor ?

Apelati la „fructul paradisului”. Asa se  traducere denumirea stiintifica a indragitului grapefruit. In varietatea sa galbena, roz si rosie, fructul ce face parte din familia citricelor, este bogat in vitamina C, are miezul zemos si amarui. Cu majore proprietati antioxidante, grapefruitul lupta impotriva radicalilor liberi, iar varietatea roz si cea rosie a acestuia contin licopeina, un antioxidant cu proprietati antitumorale. Fructul ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor, lupta impotriva infectiilor, a herpesului, a eruptiilor pielii, eczemelor, ciupercilor. Bogatia sa in fibre, fier si caroten cat si continutul minim de calorii plaseaza grapefruit-ul pe podiumul vedetelor dietelor, a regimurilor de slabire. Aceste ingrediente, alaturi de acizii organici, pastreaza sanatatatea tubului digestiv, usurand digestia, prevenind aciditatea gastrica, asigurand buna functionare a colonului, totodata scazand nivelul colesterolului rau si a trigliceridelor, reducand riscul unui infarct. Scade deasemenea si nivelul glicemiei prevenind diabetul. Datorita chininei continuta de grapefruit, consumul sau protejeaza impotriva malariei. Coaja fructului este un antiviral si antibacterian natural, datorita continutului de uleiuri esentiale, impiedicand dezvolatarea mucegaiurilor si constituind un  dezinfectat al sistemelor de climatizare.

In bucatarie grafruit-ul este deliciul bauturilor racoritoare, revigorante, in asociere cu alte fructe sau legume, dar si  al cremelor destinate deserturilor. Mai rar este asociat cu carnurile, imbogtindu-le gustul cu aroma sa speciala. Recomandarile moderne vizeaza consumul sau cat mai mult in stare cruda, dimineata, inainte de masa, pentru o absorbtie majora a tuturor nutrientior acestui fruct cu gust aparte.

grapefruit feliat

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente