octombrie 18, 2012
Doriti sa impiedicati carentele de calciu ?
Gogosarii, prin sucul lor bogat in potasiu, fosfor si calciu, mentin un echilibru al mineralelor in organism si corecteaza carentele acestora. Importanta continutului de calciu se regaseste in faptul ca un consum constant de gogosari ajuta sistemul osos in crestere, miscorand riscul aparitiei osteoporozei, ajuta mentinerea unei musculaturi in forma si impiedica formarea cheagurilor de sange. Continutul de vitamine C si A, complexul de vitamine B, precum si cel de bioflavonoizi, puternic antioxidanti, recomanda consumul de gogosari pentru un par matasos si rezistent, pentru o piele frumoasa, influentand chiar disparitia petelor nedorite de pe piele. Tot antioxidantii continuti de gogosari sunt responsabili de propritatile anticancerigene ale acestora, protejand colul uterin, prostata si pancreasul. Gogosarii au si proprietati antiinflamatorii, o cura indelungata cu suc de gogosari ajuta la combaterea reumatismului.
In bucatarie gogosarii sunt vestiti in salate, se conserva in multe si aromate variante, se asociaza minunat cu orice preparate din carne si legume, plus ca fac deliciul unui consum ca atare, in stare cruda.