FASOLEA MUNG

septembrie 6, 2012

boabe de fasole mung

Cautati alimente care sa va protejeze aparatul cardiovascular ?

Unul dintre acestea este cu siguranta fasolea mung, o specie cu boabe mici, verzui si forma ovala, ce nu contine colesterol, constituind visul oricarei diete,  satioasa si cu putine calorii. Continutul apreciabil in vitaminele A,C si E, antioxidanti puternici ce reduc cantitatea radicalilor liberi si curata vasele de sange, precum si prezenta aminoacizilor esentiali care fortifica muschiul inimii, recomanda fasolea mung in protejarea si intarirea aparaului cardiovascular. Bogata in proteine, fier, calciu, magneziu si potasiu, este indicata in urma efortului fizic,  iar continutul de acid folic o recomanda pentru dobandirea  unui sistem nervos integru. Lipidele si amidonul, precum si albuminele continute in boabele acestei specii de fasole, sunt usor digerabile pentru organism. Fasolea mung prezinta avantajul ca se digera mult mai usor decat celelalte specii de fasole si este mult mai saraca in oligozaharide, substante responsabile de aparitia fenomenului de flatulenta.

In bucatarie, retetele ca au la baza fasolea mung sunt cel mai raspandite in Asia, de unde provine, insa datorita faptului ca aduce mari beneficii sanatatii si ca, fata de alte soiuri de fasole, aceasta fierbe mult mai repede si nu este nevoie sa fie schimbata apa, este din ce in ce mai raspandita in Europa si America. Se asociaza bine cu legumele si carnea, este usor de pastrat in camara, perioade indelungate.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente