DULCEATA DE CLEMENTINE

mai 9, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

INGREDIENTE

  • 500 gr. clementine
  • 500 gr. zahar
  • 125 ml apa

PREPARARE

Clemetinele se spala si li se inteapa coaja cu acul, din loc in loc, pentru a fierbe mai repede si a fi patrunse de aroma siropului.

clementine

Apa cu zaharul se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se topeste zaharul. Apoi se mareste temperatura si se fierbe amestecul, pana se ingroasa (incep sa se formeze bule mari). Se adauga clementinele cu tot cu coaja si se lasa in continuare la fiert pana se mai ingoasa siropul.

dulceata de clementine

Dulceata este suficient de legata daca dupa ce se raceste se poate forma urme in sirop.  Se obtine o dulceata foarte aromata, deosebita.

dulceata de clementine

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *