COZONAC CU NUCA SI CAFEA

mai 9, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  •   1 kg faina
  •   50 gr drojdie proaspata
  •   5 oua (5 galbenusuri si doar 2 albusuri)
  •   1 ou pentru uns pe deasupra
  •   250 gr zahar
  •   300 ml lapte
  •   150 ml ulei
  •   coaja rasa de la o lamaie
  •   1 fiola esenta rom
  •   PENTRU UMPLUTURA
  •   400 gr nuca macinata
  •   4 linguri cafea
  •   4 linguri zahar tos

PREPARARE

Aluatul se pregateste ca la cozonacul cu nuca si mere coapte, doar ca in loc de zahar vanilat, folosim esenta de rom. Dupa framantare se lasa la dospit, la cald, cu un praf de faina deasupra si acoperit cu un servet. Dupa ce a crescut, se imparte coca in doua parti, pentru 2 cozonaci.  Incalzim cuptorul la 180 de grade si intre timp  intindem cata o foaie de coca, peste care presaram cafeaua amestecata cu zaharul tos, apoi nuca macinata.

cozonac cu nuca si cafea

Rulam  aluatul cu compozitia  si-l  introducem in formele de cozonac. Ii mai lasam cam 30 de minute la crescut, acoperiti si feriti de curent, dupa care se ung pe deasupra cu ou si se introduc tavile in cuptorul preincalzit.

cozonac acoperit

Se coc in jur de 45 de minute.

cozonac cu nuca si cafea felii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *