iunie 27, 2012
Doriti sa va mentineti un abdomen plat si sa rezistati starilor de oboseala ?
Consumati cat mai multe ciuperci. Acestea se situeaza printre primele surse de hrana ale omului pana la cultivarea cerealelor, fiind un inlocuitor de succes al carnii. Specialistii in nutritie sustin ca ciupercile sunt bogate in proteine, glucide si lipide constituind un aliment complex, superioare altor alimente de origine vegetala sau animala. Albuminele din ciuperci sunt mai numeroase decat cele din carnea de vita, cea de porc, din oua sau lapte, organismul uman valorificand 90 la suta din albuminele ciupercilor. Bogate in vitaminele din grupul B, 25 de grame de ciuperci pot asigura doza zilnica din acestea, pentru un adult, intarind sistemul nervos, asigurand acuratetea vizuala, constructia tesuturilor si o piele sanatoasa. Bogate in minerale, ciupercile constituie o sursa importanta de seleniu, care ajuta organismul sa reziste la stres si oboseala, protejeaza creierul, previne depresia si intareste sistemul imunitar. Potasiul continut echilibreaza ritmul cardiac cat si functionarea muschilor si a nervilor. Deoarece nu contin amidon si nici grasimi, sunt bogate in fibre si proteine vegetale, ciupercile favorizeaza dietele, mentinand abdomenul plat. In lume exista nenumarate specii de ciuperci comenstibile. Cultivate pentru calitatile lor antivirale si anticancerigene intrucat intaresc sistemul imunitar, ciupercile sunt folosite cu succes si in combaterea diabetului si a bolilor cardiovasculare.
Cu un gust apreciat, preparatele culinare ce au la baza acest ingredient sunt nenumarate, facand deliciul tuturor. Nutritionistii ne sfatuiesc sa le folosim intotdeauna proaspete, bine spalate si asociate sanatos, proteine, grasimi, leguminoase si legume.