CATINA

septembrie 3, 2012

catin cu fructe

Doriti o garantie in  mentinerea echilibrului neuroendocrinologic?

Imbogatiti-va dieta cu vestita catina, arbustul fructifer cel mai bogat in vitamina C, cu cel mai puternic efect antioxidant pentru organism, fiind anticancerigen si incetinind procesul de imbatranire. Prezenta aminoacizilor esentiali  in componenta catinei o implica in mentinerea unui echilibru pefect in organism, recomandarile pentru consumarea ei fiind multiple. Este benefica in stres si astenie.Bogatia in vitamina A, betacaroten, perecum si in complexul de vitamine B,E, P, K,F cat si in prezenta  fosforului, a potasiului, magneziului, calciului, fierului si sodiului, recomanda consumul catinei in mentinerea sanatatii ficatului si a intestinului, a splinei si a rinichilor, in inlaturarea ulcerului, a anemiei, a starilor de gripa si raceala, a intoxicatiilor. Prezenta acizilor grasi esentiali recomanda catina in mentinerea colesterolului in limite normale, a circulatiei sanguine, ferind organismul de boli coronariene, de hipertensiune. Indicatiile utilizarii catinei se extind in inlaturarea afectiunilor bucale, a reumatismului, fiind un bun antiinflamator, de asemenea un bun antibiotic, cicatrizant si astringent.De la catina se pot folosi si mugurii, frunzele sau scoarta.

In preparatele culinare sunt prezente  fructele dulci-acrisoare ale catinii, combinate de obicei cu miere. Ele constituie componentul principal al siropurilor si prajiturilor, mai putin al cremelor. Se recomanda tot mai mult folosirea lor ca atare, in stare cruda, ori conservate prin inghetare.

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente