Caisele

iulie 12, 2012

caise coapte in cais

Vreti sa va bronzati fara risc de arsuri ?

Profitati din plin de proprietatile caiselor, fructele verii cu proprietati hidratant-remirelalizante. Beta-carotenul continut de acestea stimuleaza productia de melanina, pigment ce da culoare pielii, favorizand bronzarea, fara risc de arsuri datorita continutului de vitamine E si C. Caisele bine coapate  sunt bogate in zaharuri simple, fructoza si glucoza usor asimilabila care furnizeaza energie organismului, iar magneziul, calciul si bromul combat oboseala fizica si intelectuala, regland ritmul somn-veghe.Excelent diuretic, laxativ si depurativ, caisele sunt binevenite intotdeauna in meniu, iar continutul de potasiu le recomanda in reglarea tensiunii arteriale. Cele confiate, varianta nutritionala pe perioada iernii asigura un procent crescut de fier si o concentratie marita de betacaroten si flavonoide, substante ce contracareaza radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire. Samburii caiselor sunt bogati in vitamina B17, care previne cancerul, dar trebuie consumati cu masura, deoarece contin si substante toxice pentru organism.

Calitatile culinare ale caiselor le recomanda in bucatarie cu succes, mai ales in forma naturala, evitandu-se procesarea termica a lor.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente