O budinca bucalata, aromata si catifelata, o incantare culinara.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 350 gr conopida fiarta
– 350 gr branza telemea de vaca desarata
– 4 oua
– 3 linguri de zahar brun
– 1/2 ligurita de scortisoara
– coaja rasa de lamaie
– un praf de sare
– flori de lavanda, dupa gust
PREPARARE:
Conopida se curata, se desface in buchete, se fierbe in apa cu-n praf de sare, pana se patrunde. Intre timp se aduna intr-un vas branza telemea, care se framanta putin, ouale, zaharul brun, scortiosara si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca bine toate ingredientele si apoi se toarna compozitia obtinuta intr-un vas termoizolant, in care se cufunda buchetele de conopida.
Se introduce intreg ansamblul la cuptor, se gratineaza la 180 grade C, iar cand este gata se scoate din cuptor si se presara floricele de lavanda, pentru aroma speciala, in cantitate dupa intensitatea dorita, pentru ingerarea intacta a nutrientilor.