BUDINCA DE CONOPIDA GRATINATA, CU LAVANDA

iulie 29, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

budinca de conopida gratina, cu lavanda, portie

O budinca bucalata, aromata si catifelata, o incantare culinara.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

–         350 gr conopida fiarta

–         350 gr branza telemea de vaca desarata

–         4 oua

–         3 linguri de zahar brun

–         1/2 ligurita de scortisoara

–         coaja rasa de lamaie

–         un praf de sare

–         flori de lavanda, dupa gust

 

PREPARARE:

Conopida se curata, se desface in buchete, se fierbe in apa cu-n praf de sare, pana se patrunde. Intre timp se aduna intr-un vas branza telemea, care se framanta putin, ouale, zaharul brun, scortiosara si coaja rasa de lamaie.

oua, branza telemea de vaca, coaja de lamaie, scortisoara, zahar brun, pentru budinca de conopida, gratinata, cu lavanda

Se amesteca bine toate ingredientele si apoi se toarna compozitia obtinuta intr-un vas termoizolant, in care se cufunda buchetele de conopida.

conopida cu oua, branza telemea si mirodenii, pentru budinca gratinata

Se introduce intreg ansamblul la cuptor, se gratineaza la 180 grade C, iar cand este gata se scoate din cuptor si se presara floricele de lavanda, pentru aroma speciala, in cantitate dupa intensitatea dorita, pentru ingerarea intacta a nutrientilor.

budinca de conopida gratina, cu lavanda

budinca gratinata de conopida cu lavanda, portionata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *