noiembrie 14, 2012
Doriti sa va indulciti fara riscurile consumului zaharului rafinat ?
Consumati sirop de agave, indulcitorul natural, atat de renumit pentru proprietatea de a fi un perfect inlocuitor al zaharului rafinat ce are un indice glicemic periculos pentru organism. Agavele originare din Mexic, crescute pe solul sau vulcanic,sunt folosite de sute de ani ca aliment. Sunt baza celebrei bauturi mexicane tequilla. Seva lor este o forma complexa de fructoza, numita inulina, cu gust dulce, mai putin vascoasa decat mierea si cu indice glicemic scazut. Seva se extrage din miezul plantei mature, denumit “pina” ce poate cantari 20-70 kg. Aceasta seva este incalzita la temperaturi joase,obtinandu-se astfel nectarul sau siropul organic.Valoarea sa energetica este de 304 kcal la 100 de grame sirop. Carbohidratii nectarului de agave au indice glicemic scazut furnizeaza gustul dulce fara efectele neplacute ale consumului de zahar.
In bucatatrie siropul de agave inlocuieste tot mai mult zaharul si chiar mierea, mai ales in retetele crude, fara foc.