VARZA ROSIE, CONSERVATA IN SUC PROPRIU

octombrie 18, 2014 | CATEGORIA Muraturi

varza rosie, conservata in suc propriu

O reteta ce conserva sanatos calitatile verzei rosii, imbogatind-o cu arome si nutrienti.

INGREDIENTE :

–          1,25 kg varza rosie

–          4 lingurite de cimbru macinat

–          o tulpina de cimbru

–          5 foi de dafin

–          radacina de hrean (aprox. 100 g)

–          15 gr boabe de piper negru

–          2 lingurite de sare grunjoasa, cu varf

 

PREPARARE:

Se spala bine, se curata si se toaca pe cat de fin posibil varza rosie, apoi i se adauga sarea si cimbrul macinat.

varza rosie, sare si cimbru macinat, pentru conservare

Se amesteca si se lasa sa se inmoaie putin. Intre timp se pregateste borcanul (de cca 1700 ml), se curata hreanul, se taie fasii, apoi se aseaza in borcan varza rosie, adaugand printre tocatura, tulpina de cimbru, foile de dafin, boabele de piper negru si fasiile de hrean.

varza rosie cu cimbru, sare, piper, foi de dafin si hrean, pentru conservare

Se umple borcanul indesand bine incarcatura sa, astfel ca sucul format s-o acopere, apoi se lasa descoperita cateva zile, pentru a fermenta natural, pentru a se dezvolta probioticele. Cand fermetatia inceteaza, se sigileaza si se pastreaza in loc racoros.

varza rosie, conservata in suc propriu

Nefiind sarata in exces, se consuma repede. Se poate pastra la frigider pentru perioade mai lungi. Este bine insa ca in supermarketuri gasiti varza pe perioada iernii, asa ca se pot prepara mai des, cantitati mici. Daca doriti sa o pastrati peste iarna, se dubleaza cantitatea de sare.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *