TORT RAW VEGAN, IEPURAS, CU CREMA DE PERE

aprilie 8, 2014 | CATEGORIA Dulciuri

tort vegetarian, iepuras, cu crema de pere

Un dulce sanatos, ce face deliciul oricarei varste, in special in sfinta sarbatoare a Pastelui, simbolizand iepurasul, aducator de daruri.

INGREDIENTE:

Pentru blat

–         250 gr. curmale, fara samburi

–         140 gr miez de nuca

–         o lamaie (aprox.)

–         2 linguri pudra de roscove, carob

Pentru crema:

–         2 pere (aprox. 275 gr), eu am folosit pere williams

–         2 linguri fulgi de ovaz

–         o lingura suc de lamaie

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat curmelele si miezul de nuca, in jur de 15 minute. Lamaia se taie grosier si se adauga nucilor si curmalelor.

tortvegetarian-iepuras-cremapere1ok

Se maruntesc in robot, apoi se adauga pudra de roscove.

tortvegetarian-iepuras-cremapere2ok

Se formateaza apoi blatul, cu mainile, un iepuras dupa imaginatie, ce se netezeste cu un cutit.

tortvegetarian-iepuras-cremapere3ok

Se introduce in frigider, cat timp se pegateste crema. Se spala bine perele si se rad fin, cu tot cu coaja, in bolul in care se toarna in prealabil sucul de lamaie, pentru a nu oxida perele. Se adauga apoi fulgii de ovaz.

tortvegetarian-iepuras-cremapere4ok

Se amesteca pentru omogenizare, apoi se lasa cam o jumatate de ora ca fulgii sa inglobeze sucul perelor. Se scoate din frigider blatul si se modeleza crema pe conturul sau. Gustul astfel obtinut este desavarsit. Pentru  iubitorii inghetatelor se poate introduce tortul in congelator si consuma in ce etapa de racire doriti.

tortvegetarian-iepuras-cremapere-finalok

tortvegetarian-iepuras-cremapere-final2ok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *