decembrie 28, 2016
Va doriti un superaliment care sa va sustina si sa va protejeze functiile organismului ?
Consumati spirulina, microalga albastra verzuie, superalimentul ce poate mentine supravietuirea ajutat doar de apa. Surse stiintifice apreciaza ca in urma cu milioane de ani spirulina a contribuit la formarea oxigenului, ca mai apoi sa fie hrana de baza pentru populatia aborigena, iar in zilele noastre cand compozitia sa nutritiva atat de valoroasa a fost dezvaluita, este recomanadata de catre nutritionisti in sustinerea si protectia functiilor vitale ale organismului celor ce o consuma. Aceasta alga contine 60-70 % proteine complete si toti cei 8 aminoacizi esentiali, precum si 10 acizi non-esentiali, adica este mult superioara celei mai bogate surse de proteina animala si mult mai usor digerabila si absorbabila. Specialistii atesta prezenta in compozitia sa a vitaminei B12 si a acidului gama-linoleic (GLA), in forma cea mai complexa, ce recomanda spirulina ca sustinator al tesutului nervos, precum si a phytocyaninului, compus puternic anicancerigen, ce da culoarea verde-albastra a acestei microalge. Spirulina energizeaza si protejeaza organismul, marindu-i imunitatea impotriva microbilor, bacteriilor si a virusurilor. Fiind bogata in acizi grasi de tip omega, fortifica sistemul cardiovascular protejand impotriva colesterolului nociv si a aterosclerozei. Spirulina contine enzime, clorofila, betacaroten, vitaminele D, K, E, minerale precum crom, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, fier si zinc. Astfel ea are o actiune regeneranta, tonifianta si consumul ei este important pentru sanatatea dintilor, a oaselor, a mucoasei membranelor si pentru mentinerea acuitatii vizuale, pentru reglarea glicemiei in combaterea diabetului. Antioxidantii si fitonutrientii continuti lupta impotriva radicalilor liberi, protejeaza creierul si intreg sitemul nervos, protejeaza impotriva sindromului de oboseala cronica, protejeaza impotriva radiatiilor si a intoxicatiei cu metale, aceelereaza inmultirea celulelor maduvei osoase, de asemenea sustine procesul natural de detoxificare a ficatul si a rinichilor. Totodata restabileste PH-ul, combate inflamatia si incetineste procesul de imbatranire.
ATENTIE ! Spirulina se consuma cu prudenta de catre persoanele cu hipertiroidie, care au exces de iod in organism.
In bucatarie spirulina este folosita in general in retete crud vegetariene sau vegetariene, imbogatind sucuri de fructe si de plante, smoothi-uri, fiind aliata dulciurilor sanatoase, sau a aperitivelor ce au ca ingrediente fructe, nuci, seminte si mirodenii.