iunie 16, 2012
Aveti nevoie de o leguma prin consumul careia sa dobanditi secretele unei sanatati perfecte?
Consumati cu incredere sfecla rosie.
In antichitate frunzele de sfecla erau frecvent consumate dat fiind ca sunt la fel de gustoase ca si radacina acesteia. Diversitatea alimetelor si nivelul avansat de procesare la care acestea sunt supuse in zilele noastre, au facut ca sfecla sa fie consumata destul de rar, mai mult fiarta si sub forma de salate. As vrea sa readuc in atentie importanta consumului de sfecla pentru multiplele calitati culinare si mai ales medicale. Vitaminele si mineralele abundente din aceasta leguma isi pastreaza proprietatile si dupa fierbere, dar indicat este sa se consume cruda. Bogatia in fier a sfeclei, cat si prezenta vitaminei C care sa-l fixeze, o recomanda in prevenirea bolilor de sange. Importantele cantitati de zinc continute de aceasta legume ajuta , consumand-o, la buna functionare a organelor de reproducere, la impiedicarea caderii parului, la prevenirea aparitiei cosurilor si furunculozei si cel mai important la mentinerea acuitatii vizuale. In structura radacinii de sfecla este present cuprul, element necesar organismului uman in buna functionare a pancreasului , in impiedicarea incaruntirii precoce a parului, in grabirea procesului de consolidare a fracturilor. Cantitatea importanta a continutului de mangan din sfecla face ca prin consumul regulat al acesteia sa scada nivelul de zahar din sange, ajuta sa se elimine surplusul de apa din organism si sa impiedice scleroza. Faimoasa legume mai contine si iod important in favorizarea mertabolismului, a blocarii cancerului si cel mai important incetinirea procesului de imbatranire.Celuloza continuta de sfecla elimina toxinele din corp, imbunatateste tractul intestinal, fiind un bun remediu in tratarea obezitatii, a depunerilor de colesterol si a constipatiei.