PORUMBELE

November 24, 2014

porumbar inflorit

Va doriti o imunitate ridicata si un stimulator al functiei renale?

Consumati porumbe, fructele padurii, ce pot fi gasite pe rugul porumbarului, pana la sfarsitul toamnei si care sunt foarte bogate in tanin, substanta antioxidanta, cu actiune tonica. Mai contin minerale (calciu, potasiu, zinc, fier, magneziu) si vitamine (provitamina A, vitamine din complexul B si vitamina C), flavonoizi si acizi organici. Aceste substante confera porumbelor calitati nutritive si tamaduitoare, ce le recomanda ca excelente antiseptice, diuretice si depurative. De la porumbar se folosesc atat fructele cat si frunzele si florile. Ele sunt recomandate in cresterea imunitatii, in buna functionare a sistemului urinar, la eliminarea toxinelor din corp, a bacteriilor, in stimularea digestiei, in combaterea obezitatii, in reglarea tensiunii arteriale si in combaterea cardiopatiei ischemice si a insomniei. Un efect important al consumului de porumbe este acela ca regleaza pulsul inimii si protejeaza de guta, mugurii porumbarului sunt vestiti pentru reglarea mecanismele hormonale, iar florile si frunzele au efect anticancerigen si antiinflamator.

porumbe copate, in porumbar

In bucatarie, porumbele, culese in noiembrie, dupa prima bruma, cand ating la maximum concentratiile nutrientilor si sunt mai putin astringente, constituie un deliciu. Ele trebuie consumate sanatos, adica neamestecate in aluaturi, in prajituri, sau cu lactate, ci simple, sau in salate, in combinatii cu frunze si muguri, in compot, suc sau sorbet, asociate cu mirodenii si usor inducite natural.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente