PIEPT DEGRESAT DE RATA, PE VARZA

September 7, 2015 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept degresat de rata, pe varza, detaliu

O reteta de inspiratie clasica, preparata sanatos, prin fierbere, cu piept de rata degresat, pentru minimalizarea grasimilor nocive, marinat in mirodenii nutritive, inconjurat de varza dulce, cu un aport de grasimi sanatoase din ulei de floarea soarelui, presat la rece, asaugat dupa fierberea intregului ansamblu.

INGREDIENTE:

–         420 gr piept de rata

–         530 gr varza proaspata

–         2 ardei

–         3 crengute de cimbru proaspat

–         2 foi de dafin

–         2 lingurite de ienibahar

–         3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

–         o rosie

–         o legatura de patrunjel verde

–         sare neiodata, dupa gust

Pentru marinata fiarta:

–         o ceapa

–         o felie de telina

–         ½ de morcov

–         ½ lingurita de cimbru macinat

–         ¼ lingurita de pudra de rozmarin (am folosit rozmarin macinat)

–         2 foi de dafin

–         5 boabe de piper negru

–         3 boabe de ienibahar

–         2 cuisoare

–         100 ml apa

–         75 ml otet din vin

–         o fasie coaja de lamaie (am folosit coaja de lime)

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se prepara o marinata fiarta, rapida, pentru carnurile animalelor de crescatorie, cu ingredientele enumerate, dupa reteta.

marinata pentru carnuri

Se da intr-un clocot si se adauga fierbinte peste pieptul de rata, degresat in prealabil.

piept de rata degresat, in marinata fiarta, pentru carnuri

Se strecoara apoi marinata si se toarna din nou strecurata, peste pieptul de rata, eventual se mai adauga putin rozmarin si cimbru, macinate.

piept degresat de rata, in marinata strecurata, cu cimbru si rozmarin, macinate

Se completeaza cu apa si se lasa la fiert, incet, intorcandu-se de pe o parte pe alta, pana se patrunde. Intre timp se spala, se curata si se toaca fin varza si ardeii, apoi se asezoneaza cu crengutele de cimbru, cu foile de dafin si cu un praf de sare.

varza, ardei, cimbru si foi de dafin, pentru piept de rata  marinat

Se adauga apa si se fierb lent, in cuptor, pana se patrund, amestecand din cand in cand. Cand pieptul de rata este patruns se adauga peste varza, impreuna cu sosul in care a fiert.

varza si ardei cu cimbru si foi de dafin, cu piept degresat de rata, marinat, la cuptor

Se mai lasa la cuptor, pana se intrepatrund aromele si scade sucul format. Se intrerupe fierberea, apoi se adauga rosia spalata si rasa grosier, patrunjelul bine spalat si tocat, precum si ienibaharul macinat.

piept de rata degresat, pe varza, la cuptor cu patrunjel, rosie si ienibahar

Se amesteca bine si se potriveste totul de sare, apoi se introduce ansamblul din nou in cuptor, fara a porni sursa de caldura, pentru a se incalzi rosia si a-si spori cantitatea de licopen. Apoi, dupa ce temperatura mai scade, se adauga si uleiul presat la rece si se amesteca, pentru o textura emolienta si un plus de grasimi sanatoase.

piept degresat de rata, pe varza

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *