Aceste paste integrale cochete si hranitoare, sunt carbohidrati cu ardere lenta, asezonati picant, pentru un plus de savoare si de antioxidanti. Am primit in dar un pachet de fundite integrale absolut superbe si m-am gandit sa le prepar asezonandu-le sanatos.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 125 g paste din faina de grau dur, cu 3 % sfecla rosie in pulbere si 2 % pudra de curcuma (turmeric)
– 3-4 fire de oregano
pentru sos:
– 1-2 morcovi
– 1/2 radacina de hrean
– o lingurita de curcuma
– 2 ramuri de oregano verde
– sare
PREPARARE:
Se aduna si se pregatesc ingredientele pentru sos.
Se fierb pastele fainoase integrale, in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Intre timp se prepara sosul din ingredientele specificate, urmarind pasii retetei. Dupa ce se clatesc si se strecoara pastele fierte, acestea se asezoneaza cu sosul picant si se garnisesc cu frunze proaspete de oregano.