O reteta rapida de pasca, bogata in proteine, cu gustul catifelat de aroma dulce-amaruie a ciocolatei negre.
INGREDIENTE (pentru 8 portii):
– 450 gr cas de vaca, usor sarat
– 6 oua
– 6 linguri de zahar brut
– 130 gr ciocolata neagra, cu 75 % cacao (am folosit Kandia)
PREPARARE:
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma, iar peste galbenusuri se adauga zaharul brut.
Se amesteca, cat sa se topeasca putin zaharul. Se rupe cubulete sau se rade fin ciocolata neagra si se topeste in bain-marie.
Intr-un bol, se rade casul, se adauga galbensurile frecate cu zaharul si apoi, albusurile batute spuma.
Se amesteca pentru omogenizare, apoi se plaseaza totul intr-un inel culinar cu diametrul de 24 cm, tapetat cu hartie de copt sau cu ulei si faina. Se toarna ciocolata neagra topita, pe deasupra, in jocuri geometrice.
Se introduce in cuptorul incins la 180 grade C cca 3 minute, apoi se micsoreaza temperature la 100 de grade si se mentine cam 25-30 de minute, pana se coace pasca. Cand este gata, se lasa putin sa se raceasca, sa se solidifice putin ciocolata, apoi se poate portiona.