aprilie 27, 2015
Va doriti un organism alcalinizat, pentru pastrarea echilibrelor organice si metabolice?
Imbogatiti-va dieta, cu migdale crude, ce contin nutrienti superiori calitativ. Bogate in proteine, fibre, vitamine (E,complex B,D,A) si minerale (cupru, zinc, seleniu, calciu, potasiu), grasimi de buna calitate, carbohidrati, acid folic, antioxidanti si flavonoide, migdalele sunt un miracol pentru sanatate. Datorita substantelor pe care le contin, acestea elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele de sange, nucleul celular, scad tensiunea arterial, intrucat sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu, fiind importante mai ales in mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos. Aceasta si datorita faptului ca aduc un aport de grasimi bune, scazand nivelul colesterolului nociv, protejand astfel de infarct si ateroscleroza, mentinand inima la standarde inalte de functionare. Bogate in fier si acid folic, combat anemia stimuland globulele rosii. Migdalele accelereaza metabolismul, mobilizeaza grasimile din depozite, fiind indicate si in curele de slabire, asigurand un trup frumos proportionat. Prin continutul lor de subsatnte hranitoare, ele sunt energizante, imbunatatesc functiile creierului, protejand impotriva oboselii si a depresiei. Sunt anticancerigene, ele protejeaza AND-ul celular. Consumul de migdale asigura un sistem osos viguros si o piele hranita, tanara si catifelata. Fiind alcaline, migdalele protejeaza impotriva dezechilibrelor organismului, intrucat cresc imunitatea.
Atentie! Migdalele nu contin vitamin C, iar pentru absorbtia fierului din compozitia lor, este bine sa se consume in combinatie cu alte fructe care o contin din plin.
In bucatarie, migdalele sunt regine intr-o multitudine de preparate. De-a lungul timpului au constituit un ingredient important pentru sosuri si creme sarate, alaturi de carnuri, oua si branzeturi, legume si alte fructe, cat si pentru deserturi copioase. Studiile nutritioniste moderne insa recomanda consumul de migdale crude, pentru absorbtia corecta a tuturor substantelor hranitoare continute de acestea, de aceea ele constituie deliciul unor retete crud vegetariene, tot mai raspandite in zilele noastre.