aprilie 4, 2013
Va doriti o detoxifiere puternica prin hranirea si curatarea sangelui?
Apelati la proprietatile lobodei, planta primavaratica ce poate fi recultivata si toamna, si care contine vitamina C, in concentratie mai mare decat kiwi si lamaia, puternic antioxidant, responsabil cu distrugea toxinelor acumulate in organism. Loboda mai contine si cantitati insemnate de vitamina K, ce ajuta la cresterea rezistentei vaselor de sange, reducand riscul de accident vascular si imbunatatind functionarea inimii. Carentele de fier se pot rezolva consumand primavera dar si toamna loboda. In toate cele trei variante, cu frunze verzi, rosii-violaceu sau usor galbui, loboda se recomanda in curele de detoxifiere datorita proprietatilor sale de a hrani sangele si de a-l curata prin actiunile sale diuretice si usor laxative, protejandu-l de colesterolul nociv. Pigmentii continuti in loboda incetinec procesul de imbatranire si faciliteaza regenerarea celulara. Semintele de loboda au proprietati vindecatoare pentru icter, iar un consum abundant de frunze de loboda protejeaza impotriva gutei. Procentele de Ca si de Mg prezente in constitutia lobodei o recomanda in transmiterea corecta a impulsurilor nervoase, in mentinerea unui sistem osos sanatos, in cresterea si contractarea corecta a muschilor, in activarea hormonilor, in activarea si regenerarea celulelor.
In bucatarie v-o recomand cu toata insistenta cruda, in salate, mai apoi in supe si ciorbe de primavera si-n tot felul de preparate ce pot fi imbogatite cu nutrienti si uneori colorate in rosu movuliu (cand o folositi pe cea rosie).