LEMNUL DULCE

februarie 12, 2015

lemn dulce, arbust

Va doriti un imunostimulator de elita si un puternic activant hormonal ?

Puteti beneficia de acestea consumand lemn dulce, o planta leguminoasa, ale carei frunze, dar in special radacini, stimuleaza productia de anticorpi si controleaza metabolismul, fiind supranumita si cortizon natural, luptand cu succes impotriva bolilor auto-imune. Radacinile de lemn dulce contin substante active esentiale sanatatii organismelor, precum      vitamine din grupul B, minerale (fosfor, calciu, zinc, mangan, sodiu, cupru, magneziu, potasiu), taninuri, mucilagii. De asemenea au in componenta polifenoli si flavonoide, care sunt substante cu caracter antioxidant, cu calitati antiinflamatoare, anticancerigene, antimicrobiene. Lemnul dulce contine si fitosteroli, cu rol in biosinteza hormonilor, un hormon estrogen steroidic, cu actiune estrogena, ce-i confera calitatea de afrodisiac, in special pentru femei. Acizii organici din componenta lemnului dulce, acizi cu rol in dezvoltarea membranelor celulare, enumera si acidul clorogenic, denumit si inamicul obezitatii si care protejeaza impotriva diabetului, fiind o substanta anorexigena, adica, inhiba pofta de mancare. Substanta specifica lemnului dulce, glicirizina, care-i imprima gustul dulce, este o saponina, substanta antioxidanta, ce regleaza glicemia, colesterolul si tensiunea. Astfel, datorita ingredientelor din compozitia sa, lemnul dulce stimuleaza productia de celule imunitare, le activeaza pe cele existente si creeaza anticorpi, totodata reduce procesele inflamatorii alegice, toxice si dismetabolice din corp. Este un important antispasmodic, laxativ si diuretic. Protejeaza pielea, protejeaza de reumatism, artrita si osteoporoza, precum si de raceala si gripa, de infectii virale, chiar de hepatita virala. Acidul gliceretic din lemnul dulce neutralizeaza toxine precum bacilul tetanic, dar si substante cu efect letal, ca stricnina.

radacina de lemn dulce, taiata

Atentie: Pentru cei ce doresc o cura cu pulbere de lemn dulce, aceasta se administreaza cate o jumatate de lingurita, de trei-patru ori pe zi, timp de 12 zile.
lemn dulce, radacina

In bucatarie, lemnul dulce, vestita mirodenie cu larga raspandire, utilizata in bomboanele traditionale olandeze, in bautura egipteana “Erk Soos”, in berile belgiene, in lichiorurile de tip Ouzo, pentru aromatizarea tutunului, sau ca indulcitor al siropurilor, se recomanda din ce in ce mai mult, dar in maniera sanatoasa. Nutritionistii recomanda radacina de lemn dulce in stare pura, uscata corect, apoi rasnita si utilizata ca pudra in salate si bauturi, fara prelucrare termica, pentru o asimilare totala a nutrientilor, pentru un efect maxim.

radacina aschiata de lemn dulce

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente