Hreanul

July 19, 2012

Frunze si radacina de hrean

Doriti sa consumati un afrodisic ?

In acest caz  apelati cu incredere la hrean, acesta find un vestit tonic sexual. Radacina picanta de hrean are aceasta proprietate si nu numai. Fiind bogata in vitamnele C si B precum si in mineralele fier, potasiu,calciu, magneziu are si puternice calitati antibiotice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare. Radacina cat si frunzele de hrean se folosesc cu succes in fitoterapie, stimuland imunitatea generala a organismului, calitatile acestora extinzandu-se, fiind antiparazitare, antianemice, antiscorbutice, diuretice, expectorante, colagoge. Vinul de hrean trateaza impotenta.

Proprietatile hreanului dau roade in tratarea cailor respiratorii superioare, a guturaiului, tusei, bronsitei, tuberculozei pulmonare, reumatismului, gutei, anemiei, stomatitei. Indicatiile sale sunt si de uz extern sub forma de otet de hrean ajutand la mentinerea tinereii pielii.

Gustul sau condimentat si aromat il recomanda la gatit, alaturi de carne, dar si crud, ras in salate, conservat, fiind recunosut ca stimulent digestiv, al activitatii vezicii biliare, ca laxativ si purgativ.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente