FASOLEA BOABE

decembrie 21, 2012

fasole patata

Vreti sa va imbogatiri alimentatia in fibre, pentru o buna functionare a organismului ?

Introduceti in meniu boabele de fasole, care, in multitudinea de soiuri, abunda in fibre, reducand astfel la minim riscul bolilor cardiace,  imbunatatind functionarea colonului, mentinand  senzatia de satietate, pentru o perioada lunga de timp. O importanta deosebita a fibrelor continute de boabele de fasole o constitue cresterea usoara a nivelului glucozei in sange, efect important pentru diabetici si persoanele care vor sa slabeasca. Fibrele nedigerabile continute de fasole, nu aduc niciun aport caloric organismului, iar cele digerabile reduc nivelul de colesterol nociv din organism. Fibrele vegetale ale boabelor de fasole  impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea contine vitaminele A, B6, B12,C, K, acid folic si minerale precum calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, care au rol important in cresterea imunitatii organismului. Astfel, boabele de fasole constituie un bun energizant, infrunta surmenajul, intaresc sistemul nervos, lupta impotriva insuficientei hapatice, fiind detoxifiante si remineralizante.Carbohidratii complecsi continuti de boabele de fasole mentin buna functionare a creierului, a muschilor si a sistemului osos, iar flavonoizii au efect antioxidant, antiinflamator, antialergic, antitumoral, antiviral. Fasolea alba, cu bobul  marunt, are un indice glicemic mai scazut decat celelelte soiuri si continut mai ridicat de magneziu.Un rol extrem de important al boabelor de fasole pentru organism este acela ca regleaza nivelul de enzime si de hormoni din organism.

boabe de fasole

Fasolea cunoaste o larga raspandire, peste tot in lume, intr-o mare varietate de soiuri, fiecare dintre acestea fiind mai popular in anumite regiuni. Spre exemplu, fasolea pestrita, este mai populara in Mexic, la prepararea de chili, tostada si burritos. Boabele de fasole cunosc o vasta gama de preparare, sub forma de supe, ciorbe, salate, mancaruri, asociate cu sortimente bogate de carnuri si legume.

fasole pestrita

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente