ZIUA INTERNATIONALA A ELIBERARII ANIMALELOR /2011

iulie 25, 2011

Evenimentul din data de 24 iulie 2011, primul de acest gen din Romania, a fost marcat in Bucuresti printr-un mars desfasurat pe calea Victoriei, urmat de proiectie de filme demonstrative si educative in Parcul Unirii. Au participat iubitori de animale, in majoritate vegetarieni, avand ca scop constientizarea maselor ca animalele au dreptul la viata si ca interventia omului in viata acestora trebuie sa aibe loc doar in scopul salvarii lor.

1 =ziua eliberarii animalelor 24 iulie 2011

Am organizat evenimentul ca voluntar, alaturi de d-na Antonela Pascale (protector de zona) si de organizatiile: “Cutu-Cutu”, “Ute Langenkamp Iubiti Maidanezii”, “Lolek si Bolek” , “Doggie-Dog”, “Caleidoscop”, “Cu sufletul”, “Natura mostenire pentru viitor” si “Asociatia vegetarienilor din Romania”. Manifestarea a avut loc chiar de ziua mea de nastere, ceea ce mi-a oferit o mare satisfactie. M-am numarat printre cei ce au purtat bannere, pancarte si au scandat lozinci, referitoare la drepturile animalelor, impotriva cruzimii fata de animale, impotriva consumului acestora, pentru protectia vietii lor.

2=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

Studiile moderne de nutritie consemneaza ca alimentatia vegetariana si mai cu seama cea crud vegetariana sunt modurile cele mai naturale, mai complexe si lipsite de nocivitate asupra organismelor ce le practica.

3=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

Inainte si dupa agonia din abatoare, carnea animalelor, care nu-si dau viata in mod deliberat pentru pofta omului de a le consuma, este impregnata cu toxine ce afecteaza sanatatea consumatorilor. Pentru cei ce au avut taria sa-l urmareasca s-a proiectat filmul “Pamantenii” (“Earthlings”), pe care-l gasiti in linkul de mai jos:

http://www.descoperauniversul.ro/earthlings-film-documentar-subtitrat

4=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

Organizarea evenimentului a urmarit responsabilizarea oamenilor in ceea ce priveste eliberarea animalelor din crescatorii si canise, de la circ si din bataia pustii in paduri, din salbaticie, din aer si apa, dar mai cu seama a celor “din farfurie”, consumul de carne fiind cel mai mare rau facut atat animalelor cat si oamenilor. Cresterea gradului de constiinta al omului implica recunoasterea ca animalele sunt fiinte simtitoare si organizarea de campanii care sa promoveze interzicerea exploatarii animalelor si recunoasterea statutului acestora, de fiinte conlocuitoare ale acestei planete.

5=ziua eliberarii animalelor 24.07.20116=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

7=ziua eliberarii animalelor 24.07.20118=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

9=ziua eliberarii animalelor 24.07.2011

Pentru a incuraja alimentatia vegetariana si pe cea crud vegetarian (raw vegan) enumar personalitati care de-a lungul timpului au adoptat aceste stiluri de hranire: Pitagora, Platon, Empedocle, Ovidiu, Seneca, Plutarh, Leonardo Da Vinci, Tolstoi, Newton, William Shakespeare, Voltaire, Jean Jacques Rousseau, Benjamin Franklin, Charles Darwin, Richard Wagner, Tagore, George Bernard Show, Ghandi, Albert Einstein, Bob Dylan.

Pentru cei ce adopta un stil de viata sanatos si pentru cei ce iubesc, salveaza si protejeaza animalele, mai multe detalii se afla la adresa:

http://www.cutu-cutu.ro/content/romania-sarbatorit-pentru-prima-data-ziua-internationala-pentru-eliberare-animalelor-0

Evenimente Recente

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.