COARNELE

august 27, 2012

coarne, fructe de corn

Doriti o garantie impotriva enteritelor si a enterocolitelor ?

Apelati la fructele rosii, de padure, coarnele, dulci-acrisoare, astringente si acidulate. Continutul lor bogat in tanin constituie un remediu pentru problemele intestinale, tratand cu succes diareea, dizenteria, rectocolitele ulcero-hemoragice, enteritele si enterocolitele, parazitii intestinali, crampele. Coarnele sunt bogate in calciu si potasiu. Continutul de vitamina C le recomanda in dietele copiilor pentru cresterea poftei de mancare si ca remediu impotriva anorexiei. Coarnele combat miopia si icterul. De asemenea au proprietati hemostatice, fiind indicate in oprirea hemoragiilor nazale.Se folosesc si la extragerea de pectina, au efect febrifug si dau rezultate in tratarea dermatozelor.

Datorita astringentei lor, se consuma in stare cruda doar in combinatie cu alte fructe, cu miere de albine, sau alte indulcitoare naturale. Se pot folosi si in stare uscata. Clasic, coarnele se consuma sunt sub forma de suc, sirop, ceai, compot, marmelada, pasta, dulceata, vin, lichior si cornata.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente