CIORBA VEGETARIANA DE RADACINOASE, CU VINETE SI TARHON

March 16, 2018 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba vegetariana, de radacinoase, cu vinete si tarhon

O ciorba hranitoare cu aroma intensa, preparata astfel incat sa conserve cat mai mult din nutrientii atat de valorosi ai vinetei.

INGREDIENTE:

– o ceapa

– un morcov

– 2 radacini de pastarnac

– o felie de telina

– 2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare)

– o vanata

– 2-3 tulpini de patrunjel verde

– o foaie de dafin

– 2 linguri de bulion

– ½ lingurita/portie de ulei de masline, presat la rece

– tarhon conservat sanatos in otet din vin, dupa gust

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata ceapa, se spala si se toaca, apoi se spala bine radacinoasele, se curata si se taie cubulete.

radacinoase tocate, pentru ciorba cu vinete si tarhon

Se fierb in apa, iar intre timp, se spala bine vanata, tulpinele de patrunjel verde si ardeiul conservat (pentru a elimina surplusul de sare). Se taie cubulete ardeii si vanata (cu tot cu coaja), iar tulpinele de patrunjel se toaca fin.

ardei, vanata si tulpini de patrunjel, pentru ciorba vegetariana de radacinoase, cu vinete si tarhon

Se adauga si acestea toate la fiert, iar dupa ce se patrund se adauga bulionul si foaia de dafin, se acopera vasul, pentru ca aceasta sa-si reverse aroma, iar dupa ce temperatura ciorbei scade, se portioneaza si fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline presat la rece si cu frunze de tarhon.

ciorba vegetariana, de radacinoase, cu vinete si tarhon

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *