CHEC CU MALAI SI IAURT

ianuarie 23, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

felii de chec cu malai si iaurt, pudrat cu scortisoara  

Un dulce  dupa reteta bunicii, foarte simplu si sanatos, mai ales daca folositi ingrediente naturale, fara conservanti. Alaturi de un pahar cu lapte, acesta poate asigura un mic dejun sau chiar o cina.

INGREDIENTE:

–          625 gr iaurt gras

–          2 oua

–          un praf de bicarbonat

–          o lingura suc de lamaie

–          6 linguri de zahar brun

–          coaja a 2 portocale

–          faina de malai, cat cuprinde (aprox. 650 gr)

–          praf de scortisoara, dupa gust

–          un praf  de sare

 

PREPARARE:

Coaja a 2 portocale se taie cubulete mici si se fierbe in apa, cu o lingura de zahar brun, pana scade lichidul, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga intr-un castron, iaurtul, ouale, 5 linguri de zaharul brun, bicarbonatul stins cu lamaie, un praf minuscul de sare si coaja de la portocale stoarsa.

oua,iaurt,bicarbonat, suc lamaie, zahar brun, coaja portocala, pentru chec

Se amesteca bine pentru omogenizare, apoi se adauga faina de malai, in ploaie, amestecand incontinuu, pana se obtine un amestec mai gros, dar care sa curga, si se toarna in tava pregatita cu hartie de copt pentru cuptor.

iaurt,oua, zahar brun, praf de copt, suc de lamaie, coaja de portocala si malai pentru chec

Se introduce in cuptorul incins, apoi se micsoreaza temperatura si se lasa sa creasca. Dupa 20 minute se controleaza daca este copt. Cand se intareste suficient, se intrerupe coacerea, se scoate din forma, si se pudreaza cu scortisoara, din plin.

chec cu malai si iaurt, pudrat cu praf de scortisoara

Se feliaza si se poate servi cald sau rece, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

chec cu malai si iaurt, feliat

felii de chec cu malai si iaurt, pudrat cu scortisoara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *