CHEC APERITIV VEGETARIAN, CU LEGUME SI MASLINE

martie 4, 2015 | CATEGORIA Aperitive

chec aperitiv vegetarian, cu legume si masline 2

Legume si masline, intr-un aluat bogat in fibre, usor picante, un aperitiv sau un mic dejun consistent si aromat.

INGREDIENTE:

–          250 gr faina dietetica, din macinis integral de grau

–          200 ml apa minerala

–          30 ml ulei de floarea soarelui

–          15 gr seminte de floarea soarelui, rasnite

–          o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

–          3 linguri suc de lamaie

–          110 gr ceapa

–          120 gr morcov

–          65 gr radacina de pastarnac

–          140 gr masline verzi, fara samburi

–          25 gr patrunjel verde

–          o lingura boia de ardei dulce

–          o lingurita piper negru macinat

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se curata legumele, apoi ceapa, morcovii si radacina de pastarnac, se rad pe razatoarea mare. Intr-un bol se aduna faina, apoi se adauga legumele rase, patrunjelul spalat si tocat, semintele rasnite de floarea soarelui, bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie, maslinele, boiaua, piperul si sarea.

integrala si bicarbonate stins cu lamiae,  pentru chec aperitiv

In alt bol se aduna apa minerala si uleiul de floarea soarelui.

apa minerala si ulei de floarea soarelui, pentru chec aperitiv

Se amesteca si se adauga peste ingredientele din primul bol, apoi se amesteca din nou, foarte bine, si se plaseaza intreg ansamblul in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt.

aluat de chec aperitiv, cu legume si masline, pentru cuptor

Se coace cam 5 minute la foc iute, apoi se pastreaza la temperatura moderata, circa 30 de minute. Daca este suficient de copt, se intrerupe temperatura si se lasa sa se raceasca lent. Se poate taie caldut sau rece si servi apoi cu muraturi sau ceapa cruda.

chec aperitiv vegetarian, cu legume si masline

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Daca ai sti cum se face in original acest chec (asemanator) din regiunea mediteraneana!

    La 250g faina, pui tot atita ulei de masline!
    Adica este f. gras.

    Acesta pe care il propui trebuie sa fie mai sanatos!

    • mirela says:

      Ma bucur ca exista ceva asemnanator, iar reteta mea este varianta sanatosa, asta e ideea ! Am incercat sa reduc grasimile si am observat ca retete ce pana acum aveau ulei in compozitie, iata ca sunt la fel de gustoase si fara !

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *