octombrie 25, 2012
Doriti un protector garantat al stomacului ?
Consumati cu regularitate cartofi fierti. Bogati in saruri de potasiu, calciu, magneziu precum si oligoelemente ca: fosfor, fier, mangan, cupru, sulf, sunt excesiv digesti, mai ales cei copti in coaja. Vitaminele C si K, continute de cartof il recomanda ca cicatrizant al mucoaselor digestive si anti-ulceros, fiind un excelent inlesnitor al bunei functionari a intestinului gros prin continutul de fibre, find si un desavarsit antispastic, antihemoroidal, inlaturand constipatia.Bogat in apa, pe care o contine in proportie de 75%, este un bun diuretic, sucul crud fiind recomandat si in litiaze biliare si gastrite.O calitate extraordinara a cartofului fiert este ca se recomanda in evitarea diabetului si a obezitatii.A nu se consuma prajiti, deoarece in uleiul incins hidocarburile formate ii transforma intr-o bomba alimentara. Cel mai indicat consum al cartofului este al celui fiert in coaja, profitand in aceste fel de calitatile tuturor nutrientilor continuti de acesta.
Cartoful este element de baza in bucatariile de pe intreg mapamondul, constituind deliciul garniturilor penru orice tip de carne, dar si rasfatul meniurilor vegetariene.