ianuarie 14, 2015
Va doriti un accelerator al metabolismului si un inhibitor al glucozei in sange ?
Consumati boabe de cafea, indeosebi din cele verzi, care nesupuse prajelii, isi pastreaza nealterat continutul de acid clorogenic, ce are rol important in neutralizarea radicalilor liberi, atat de daunatori structurii sistemului celular. Continutul bogat in polifenoli, antioxidanti cu rol de incetinire a procesului de imbatranire, recomanda cafeaua verde ca important anticancerigen si detoxifiant. Consumul cu moderatie a cafelelor din boabe verzi ajuta organismele in reglarea tensiunii, la detoxifierea ficatului, la scaderea riscului de diabet, prin accelerarea metabolismului. Acidul clorogenic este renumit si in reducerea absobtiei zaharului in sange. Boabele de cafea verde contin cofeina in stare pura, care consumata in cantitati moderate stimuleaza sistemul nervos central, creste diureza si stimuleaza functiile inimii, avand si efect antimigrenos si antiastmatic. Cafeaua din boabele verzi este bogata in fibre, pastrand apetitul in limite normale, diminuand depozitele din tesutul adipos, iar uleiul de cafea verde este renumit in tratamentele cosmetice, fiind bogat in fitosteroli, ce confera epidermei tinerete si vigoare.
ATENTIE ! Se administreaza cu precadere dimineata, pentru ca procentul de cofeina continut, sa nu influenteze negativ somnul odihnitor.
In bucatarie, boabele de cafea constituie un ingredient nelipsit pe intreg mapamondul, consumate in cafele si produse de cofetarie in general, de baza fiind boabele prajite, iar retetele folosesc ingrediente ce altereaza principiile active tonice si hranitoare ale boabelor de cafea totodata sporind si numarul caloriilor celor ce le consuma. Nutritionistii recomanda consumul cafelei din boabe verzi, iar cafeaua obtinuta din boabele prajite este benefica in totalitate numai atunci cand se consuma simpla, cu mirodenii si eventual cu un indulcitor natural.