iulie 20, 2013
Va doriti sa alungati poftele alimentare si sa va hraniti organismul comod si natural ?
Consumati cu regularitate in cantitati moderate arahide sau alune de pamant, fructele oleaginoase gustoase si bogate in substante nutritive, ce prin consumul lor constituie o hrana complexa. Ele contin proteine, vitamine, precum E si B3, minerale, acid folic, antioxidanti, grasimi mononesaturate si polinesaturate, esentiale in buna functionare a sistemului cardiovascular, fitosteroli ce protejeaza impotriva cancerului, antioxidanti ce incetinesc procesul de imbatranire si tanin. Arahidele protejeaza inima, prin acizii grasi esentiali omega 3, reduc colesterolul nociv si ridica valoarea colesterolului bun, induc o circulatie sanguina buna si o presiune corecta a sangelui, imbunatatesc activitatea ficatului si a bilei, previn formarea calculilor biliari. Sporesc fluxul de sange din creier, scad riscul imbolnavirii de Alzheimer, hranesc celulele nervoase si accelereaza memoria, protejeaza de surmenaj intelectual si fizic. Arahidele ajuta functionarea corecta a rinichilor. Sunt bogate in fibre, care ajuta la digestia alimentelor si la buna functionare a colonului. Prin cantitatea de mangan ce o contin, arahidele metabolizeaza carbohidratii, regleaza nivelul zaharului din sange, scad riscul de diabet si de obezitate. Consumul arahidelor este recomandat pentru sanatatea oaselor, datorita continutului de calciu si minerale, care totodata intaresc si sistemul imunitar protajand de gripa si de infectii virale. Arahidele combat depresia prin continutul de triptofan, substanta care stimuleaza secretia de serotonina, hormonul bunei dispozitii. Se recomanda femeilor insarcinate pentru bogatia in acid folic si vitamine E, scazand riscul avortului spontan si protejand fatul de diverse alergii.
ATENTIE ! Se consuma cu masura, in cantitati mici, dar de preferinta, zilnic.
In bucatarie, arahidele sunt renumite pe intreg globul, tot mai mult se obisnuieste folosirea untului si a uleiului de arahide, excelente surse de grasimi mononesaturate, esentiale in pastrarea metabolismului activ si in producerea de hormoni. Arahidele ar trebui consumate cel mai corect in stare cruda si necombinate in aluaturi, sau combinate corect su fructe sau plante.