Un rasfat pentru cei ce iubesc hrana corect preparata, astfel incat sa-si alinte papilele gustative, in tandem cu o digestie usoara.
INGREDIENTE (pentru 2 persoane):
– 6 linguri rase fulgi de ovaz
– ½ sfecla mica (aprox.100 g)
– ¼ dovlecel mic (aprox. 85 g)
– o lamaie
– un praf de pudra de anason (seminte de anason rasnite)
– 5 catei de usturoi romanesc
– 5 fire de patrunjel verde
– un praf de sare
PREPARARE:
Se spala bine bucatile de dovlecel si de sfecla rosie (care se curata de coaja), apoi se razuie fin.
Se aduna intr-un bol, se adauga fulgii de ovaz, patrunjelul verde bine spalat si tocat, usturoiul curatat, spalat si razuit fin, apoi se asezoneaza toate cu sucul lamaiei si cu pudra de anason. Se amesteca compozitia, se potriveste de sare, se modeleaza din ea inimi, care apoi se savoreaza.