ALGELE MARINE

ianuarie 17, 2013

algele marine

Vreti sa beneficiati de schimburi metabolice perfecte ?

Consumati alge marine, care poseda o vasta gama de proprietati de hranire a organismelor vii, precum si proprietati profilactice si curative. Intr-o mare varietate de specii, algele sunt apreciate din punct de vedere al compozitiei chimice. Ele abunda in minerale si oligoelemente (iod, magneziu, potasiu, calciu, brom, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, rubidiu, siliciu), enzime,vitamine (A, B,C,D1,D2, E, F, K, PP), aminoacizi, proteine, glucide, clorofila, mucilagii. De aceea sunt considerate alimente vitale si alimente medicament. Cea mai importanta calitate a algelor marine este ca favorizeaza schimburile metabolice, regleaza tulburarile de crestere la copii si intarzie imbatranirea celulara. Algele ajuta functionare corecta a glandelor endocrine, intaresc imunitatea,  stimuleaza circulatia sanguina, eliminand tulburarile cardiace, protejand impotriva tensiunii arteriale, a arteriosclerozei. Consumul de alge remineralizeaza organismul, lupta impotriva obezitatii, impiedica aparitia celulitei, regleaza afectiuni cutanate, protejeaza impotriva astmului bronsic si a tuberculozei. Au efect antiinflamator si antireumatic, sunt depurative si stimuleaza imunitatea. Un alt renume dobandit de algele marine este acela ca sunt si afrodisiace.

Existe patru grupuri distincte de alge marine, comestibile:

1. Algele rosii, care contin cantitati mari de vitamine, fibre, proteine si minerale. Apreciate si comercializate pe scara larga, la aceasta categorie se inscriu algele Dulse, care su o aroma picanta.

alge marine rosii

2. Algele verzi, care sunt mai bogate in clorofila. Un tip cunoscut de asemenea alge sunt Nori, suportul pentru sushi.

alge marine verzi

3. Algele brune, care sunt mai bogate in iod. Cele mai cunoscute si comercializate tipuri sunt Wakame, Kombu si Arame.

alge marine brune

4. Algele albastre, care sunt mai bogate in saruri minerale. Aici se inscrie vestita Spirulina, o alga albastra verzuie, cunoscuta si raspandita pe intreg mapamondul pentru proprietatile sale benefice organismelor. De o mare importanta biologica este si alga albastra Nostoc, despre care s-a demonstrat ca fixeaza azotul atmosferic si-l utilizeaza in sinteza de substante organice mai complexe.

alge marine albastre

Algele marine sunt esentiale in mentinerea vietii pe planeta. Au un spectru larg de folosire, in produse alimentare, medicamente si produse cosmetiece. Biologii recomanda tot mai mult popularea solurilor neproductive cu alge albastre, alge bogate in saruri minerale, ce pot reda fertilitatea pamantului si favorizeaza schimbul apei in natura.

alge marine

       In bucatarie, asiaticii sunt maestrii in prepararea varietatilor de alge marine. Ele devin insa tot mai cunoscute si apreciate in intreaga lume, utilizarea lor in stare cruda fiind tot mai prezenta in prepararea retetelor raw, crude,  fara foc.

algele marine, esenta vietii

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente