TARTA RUSTICA DIN OVAZ, CU RIDICHE NEAGRA SI OUA DE PREPELITA

March 9, 2016 | CATEGORIA Aperitive

tarta rustica din ovaz, cu ridiche neagra si oua de prepelita,

O tarta cu blat integral, imbogatita cu oua concentrate in nutrienti valorosi si cu picanteria ridichei negre.

INGREDIENTE :

pentru blat:

–       2 cani fulgi de ovaz

–       ¼ cana de faina de in (seminte de in rasnite)

–       o lingurita de boia de ardei dulce

–       o lingurita de ienibahar macinat grosier

–       un praf de sare

–       ½ cana apa

pentru umlutura:

–       o ridiche neagra, mica (aprox gr)

–       10 oua de prepelita

–       o lingurita de ienibahar macinat grosier

–       o lingurita de frunze proaspete de rozmarin, tocate

–       un praf de sare

pentru garnisit:

–       3 oua de prepelita

–       frunze proaspete de rozmarin

 

PREPARARE:

Se aduna intr-un bol fulgii de ovaz, faina de in, boiaua de ardei dulce, ienibaharul macinat si praful de sare.

fulgi de ovaz, seminte de in, ienibahar, boia de ardei dulce, pentru aluat de tarta

Se adauga apa si se framanta, obtinamdu-se un aluat din care se opreste o patrime, apoi se modeleaza blatul tartei, rotund, cu marginile ridicate. Se spala, se curata si se razuieste grosier ridichea, care se adauga peste ouale de prepelita batute. Se asezoneaza cu ienibaharul macinat, cu praful de sare si frunzele maruntite de rozmarin.

oua de prepelita,ridiche neagra, ienibahar, sare si Frunze de rozmarin pentru umplutura de tarta rustica

Se amesteca si apoi se toarna peste aluatul de tarta formatat.

aluat din ovaz, cu umplutura, pentru tarta rustica

Din aluatul oprit se modeleaza patru fasii cu care se garniseste tarta si printre care se aranjeaza ouale ochiuri de prepelita.

aluat din ovaz, cu umplutura, pentru tarta rustica, garnisita

Tarta astfel pregatita se asterne pe hartie de copt in tava pentru cuptor si se coace la 180 de grade cca 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor se asezoneaza cu frunze proaspete de rozmarin.

tarta rustica din ovaz, cu ridiche neagra si oua de prepelita 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *