TARHONUL

august 25, 2012

tarhon

Doriti o digestie impecabila si un stimulent al diurezei ?

Tarhonul este cel ce reuseste sa va satisfaca aceste dorinte. Frunzele sale , de un verde-inchis, metalic, cu aroma imprimata de uleiul eteric ce-l contin, sunt foarte bogate in saruri minerale, pectina, celuloza si contin de asemenea substante azotoase si vitaminele B1 si C. Astfel, recomanadarile principale ale tarhonului sunt in stimularea secretiei gastrice si a asimilarii substantelor nutritive, combatand anorexia. Calmeaza durerile abdominale, regenereaza ficatul. Este un inlocuitor perfect al sarii, datorita continutului de iod, favorizand regimurile dietetice. O recomandare de frunte pentru tarhon este aceea ca ajuta la eliminarea masiva a acidului uric si a toxinelor, stimuland astfel functia rinichilor. Printre alte efecte benefice a consumului de tarhon se pot enumera acelea ca protejeaza dintii, intareste gingiile, combate reumatismul si reduce nivelul colesterolului.

tarhon uscat

Utilizat cu precadere in bucataria meridionala, fiind componentul principal al unor amestecuri de ierburi vestite in Franta, gustul dulceag, usor picant, mentolat al tarhonului desavarseste sosurile, maionezele, carnurile, preparatele din oua si ciuperci, fiind utilizat cu succes in aromatizarea otetului sau a uleiului de masline pentru salate. Recomand utilizarea sa in stare cruda, pentru asimilarea perfecta a tuturor nutrientilor.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente