SUPA PICANTA DE SARDINE, CU NALBA DE CAMP (SALBATICA)

June 24, 2015 | CATEGORIA

supa picanta de sardine, cu nalba de camp (salbatica)

O supa bogata in acizi grasi esentiali de tip omega, pregatita picant si cu adaos de nalba de camp, nutritiva si apetisanta.

INGREDIENTE:

–        500 gr sardine proaspete, de mare

–        4 cepe (am folosit rosii si albe)

–        un ardei

–        ½ lingurita de cimbru macinat

–        2 foi de dafin

–        2 tulpini de nalba de camp, salbatica, cu flori si frunze

–        2 – 3 catei de usturoi

–        ½ lingurita de coriandru macinat

–        ¼ lingurita de boabe de piper negru

–        sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE

Se curata si se spala bine cepele si ardeiul.

ardei si ceapa, curatate, pentru supa picanta de sardina, cu nalba de camp

Se pun la fiert in apa, cepele intregi si ardeiul taiat in doua bucati, iar dupa ce clocotesc si se patrund, se adauga foile de dafin, cimbrul si un parf de sare si se mai fierb intr-un clocot.

ardei si ceapa, fierte, cu foi de dafin si cimbru, pentru supa picanta de sardine, cu nalba de camp

Intre timp se spala, se curata, se eviscereaza sardinele si se taie in jumatati, apoi se spala bine tulpinile cu flori si frunze de nalba salbatica.

sardine si nalba de camp, salbatica, pentru supa picanta

Se adauga la fiert bucatile de peste, cat si florile si frunzele nalbei, tocate marunt si se mai lasa sa fiarba cam 3-4 minute.

sardine si nalba tocata, pentru supa picanta de sardine, cu nalba de camp

Se intrerupe fierberea, apoi se adauga boabele de piper, coriandrul macinat si usturoiul curatat si pisat marunt.

supa picanta de sardine, cu nalba de camp (salbatica)

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *