SUPA DE CARTOFI DULCI, CU GHIMBIR SI TURMERIC

October 6, 2016 | CATEGORIA

supa de cartofi dulci, cu ghimbir si turmeric

O supa dulce cu aromele proaspete ale mirodeniilor adaugate, hranitoare si reconfortanta, excelenta pentru dupa-amieze aglomerate.

INGREDIENTE:

– 2 ceape (aprox. 200 gr)

– 3 cartofi dulci (aprox. 800 gr)

– o radacina de telina (aprox.200 gr)

– 2 ardei grasi

– o foaie de dafin

– un varf de tulpina de telina cu frunze

– ½ legatura de patrunjel verde

– un praf de ghimbir / portie

– un praf de turmeric / portie

 

PREPARARE:

Se spala bine cepele, radacina de telina, cartofii si ardeii. Ceapa se curata si se lasa intreaga, iar telina si cartofii se taie grosier.

cartofi dulci si alte ingrediente, spalate si pregatite pentru supa

Se fierb in apa cepele si telina, iar dupa ce se patrund se adauga cartofii dulci si ardeii curatati de samburi si taiati in jumatati, Cand sunt patrunsi, se intrerupe sursa de caldura, se adauga foaia de dafin si tulpina de telina cu frunze, se potriveste supa de sare si se lasa acoperita, pana se mai racoreste si se intrepatrund aromele. Cand se portioneaza, se adauga in fiecare portie patrunjel verde bine spalat si tocat marunt, cat si ghimbir si turmeric, pentru un gust desavarsit.

supa de cartofi dulci, cu ghimbir si turmeric

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *