SUPA CREMA DE OREZ INTEGRAL, CU LEGUME SI ANASON

November 9, 2016 | CATEGORIA

supa crema de orez integral, cu legume si anason

O supa destinata tuturor varstelor, dar mai cu seama copiilor mici, pentru o digestie optima si un cumul important de nutrienti, cu gust usor marcat de aroma anasonului.

INGREDIENTE:

un morcov

– o radacina de patrunjel

– o radacina de pastarnac

– o felie de radacina de telina

– 2 ardei grasi

– o ceapa mica (sau o felie de ceapa)

– 3 linguri de orez integral

– pudra de anason (seminte rasnite de anason), dupa gust

– 3 litri apa

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine si se curata radacinoasele si ardeiul gras, se feliaza grosier, iar orezul brun se rasneste, pana se obtine o faina.

orez integral rasnit, morcovi, albitura si ardei, pentru supa crema

Se fierb radacinoasele in 2 l de apa, pana se patrund, apoi se adauga faina se orez, se amesteca, si dupa ce clocoteste, se intrerupe fierberea si se acopera vasul pentru 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca continutul, se strecoara, se trece in blender si se adauga ceapa mica, cruda, pentru a condimenta usor gustul. Se adauga apoi apa, in functie de concentratia dorita, se blenduieste totul, iar supa obtinuta se potriveste de sare si se asezoneaza, dupa gust, cu pudra de anason.

supa crema de orez integral, cu legume si anason

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *