SUPA CREMA DE NAUT BIO

December 8, 2012 | CATEGORIA

supa crema de naut

Este deja o supa renumita, hranitoare si cu gust excelent. Eu am preparat-o cat se poate de simplu, lasand sa predomine gustul specific al nautului

INGREDIENTE:

– 125 gr naut boabe (uscat, bio)

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 1 ardei

– 4 frunze de telina

– 2 linguri ulei de masline

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri suc de lamaie

– sare, dupa gust

PREPARARE:

Nautul, fiind neconservat, deci nefiert, ci sub forma de boabe uscate, bio, se spala si se lasa de seara pana diminetata in apa, pentru a se hidrata, a se inmuia si a se fierbe mai usor.

boabe de naut lasate la hidratat

Se arunca apa de pe naut, apoi se pune la fert 1 l de apa si cand da in clocot se adauga nautul si se lasa sa fiarba la foc mic, eventual se mai adauga din cand in cand apa fierbinte, daca este nevoie, pana se patrunde bine si se desprinde crusta de pe boabe. Se intrerupe fierberea.

boabe de naut, fierte

Se strecoara apoi si se indeparteaza crusta.

boabe de naut fierte si strecurate

Morcovul, ceapa si ardeiul se spala, se curata si impreuna cu frunzele uscate de telina, pentru gust si culoare, se pun la fiert in apa, cu un praf de sare.

morcov, cepa, ardei, frunze de telina pentru supa de naut

Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Boabele de naut se paseaza de asemenea si se amesteca cu piureul de legume, apoi se adauga supa in care acestea au fiert, se amesteca bine sa se omogenizeze. Se potriveste de sare, se mai adauga uleiul, cateii de usturoi pisati si sucul de lamaie, se garniseste dupa preferinta si se poate servi, chiar si la temperatura camerei.

supa crema de naut

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *