SUPA CREMA DE MORCOVI, CU CIMBRU SI FOI DE DAFIN

September 12, 2013 | CATEGORIA

supa creme de morcovi, cu cimbru si foi de dafin

O supa clasica, cu dulceata legumelor toamnei, marcata de aromele cimbrului de gradina si al foilor de dafin, nutritiva si pregatita sanatos.

INGREDIENTE:

–         3-4 morcovi (aprox. 500 gr)

–         o ceapa mare (rosie)

–         1-2 radacini de patrunjel

–         o radacina de pastarnac

–         2 ardei grasi

–         2-3 frunze de dafin

–         2-3 crengute de cimbru

–         2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)

–         Sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se curata legumele, apoi se fierb in apa, pana se patrund complet.

morcovi, albitura, ceapa si ardei pentru supa de morcovi

Se strecoara supa, in care se adauga foile de dafin si crengutele de cimbru, se dau intr-un clocot si se intrerupe fierberea.

foi de dafin si cimbru fierte, pentru supa de morcovi

Legumele fierte se paseaza cu-n blender de mana.

legume fierte si pasate, pentru supa de morcovi

Se dilueaza cu lichidul supei, se potriveste de sare, iar pentru cine o doreste mai cremoasa, se poate adauga ulei de floarea soarelui presat la rece. Se poate consuma calda sau rece si este delicioasa cu ceapa cruda, rosie.

supa creme de morcovi, cu cimbru si foi de dafin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *